Joghurtos sült zöldség

 2009.01.26. 10:02

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók
1 padlizsán
1 krumpli
1 cukkini
1 répa
3 kicsi zöld csípőspaprika
1 pohár étolaj
1 pohár joghurt
4 gerezd fokhagyma

Őrölt pirospaprika

 

Elkészítés
A krumplit, a cukkinit és a répát meghámozzuk, a padlizsán szárát és végét levágjuk. A padlizsánt, krumplit, cukkinit, répát, paprikát apróra vágjuk, a fönti sorrendben olajba vetve kis lángon 20-30 percig pároljuk. Ha a zöldségek megpuhultak, széles tálba öntjük őket. Amennyi olajat tudunk, leöntünk róla.
Áttörjük a fokhagymát és belekeverjük a joghurtba, majd ezt a mártást megsózzuk és rákenjük a zöldségekre. 2 kanál olajban pirosparikát pirítunk, és tálaláskor a tetejére öntjük.

Címkék: előételek padlizsán zöldséges ételek köpoglu

A bejegyzés trackback címe:

https://torokkonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr84902915

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása