Zöldséges apróhús

 2009.01.26. 09:45

Sebzeli Kebap tarif tarifi

 

Hozzávalók
60 dkg birkahús kockára vágva
10 dkg vaj
10 dkg hagyma
1 tk liszt
1 tk só
2.5 pohár víz
Hús fűszerkeverék*
10 dkg gomba
20 dkg répa
30 dkg zeller
30 dkg krumpli
20 dkg borsó
1 tk kakukkfű
Fél citrom leve

Elkészítés
A hagymát megpucoljuk, kis kockákra vágjuk. A gombát megtisztítjuk, a nagyobbakat négyfelé, a közepeseket kétfelé vágjuk - a kicsiket meg egyfelé. :) A répát, zellert és krumplit meghámozzuk, nagy darabokra fölvágjuk, a borsót (ha hüvelyes) megtisztítjuk.
A zellert, répát, gombát (a borsót is ha nyers) enyhén sós vízben félig megfőzzük, főzés közben belefacsarjuk a citromot. A végén jól leszűrjük, ha konzerv a borsó akkor most öntjük hozzá.
A vaj harmadát egy nagy lábasban fölolvasztjuk, a krumplit még a sistergés előtt beleszórjuk, majd sűrű kavargatás mellett 3-4 percig közepes lángon pirítjuk. Ha a krumpli körül kemény héjszerű réteg kezd képződni. akkor leszűrjük, és egy üres tálba tesszük. A főtt zellert, répát, gombát és borsót az előző, kicsit kipótolt vajban megsütjük, leszűrjük, és a krumplira öntjük.
A húst a maradék vajban, nagy lábasban időnként megkavarva közepes lángon 5-6 percig pároljuk. Ha megpirult, rászórjuk a hagymát, és 10-20 percen át, néha kavargatva félig megfőzzük a húst. Beleszórjuk a lisztet, majd sűrűn kavargatva pár percig tovább főzzük, megsózzuk, összekavarjuk, belerakjuk a zöldségeket, ráöntjük a vizet, egy darabig főzzük, közben leszedjük a habot a tetéjéről. Beleszórjuk a fűszerkeveréket, befödjük, majd közepes lángon 25-30 percig főzzük, néha fölnyitva és megkavarva. Ha nem puhult meg a hús, tovább is lehet főzni.

Megjegyzés: Marhából, sőt kacsából is nagyon jó.

*: Házilag készített fűszerkeverék, persze ahány ház, annyiféle. Pl. őrölt fehérbors, bazsalikom, citromfű, kevés őrölt kömény, kevés só.

Címkék: birka kebabok

A bejegyzés trackback címe:

https://torokkonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr18902874

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása