Könnyű, pikáns nyári ebéd. Krumplipürével kitűnő, de rizzsel, sőt nokedlival is jó lehet.
Hozzávalók
70 dkg fehér húsú tengeri vagy édesvizi hal
1,5 pohár paradicsomlé
1 pohár víz
2 babérlevél
2 gerezd fokhagyma
1 vöröshagyma
3 tk étolaj
1 ek liszt
1 tk őrölt feketebors
1 tk őrölt pirospaprika
1 gerezd citrom
1 ek curry*
Só
Elkészítés
A halat szeletekre vágjuk, kevés sóval bedörzsöljük, széles lábasba helyezzük, majd ráöntjük a paradicsomlét és a vizet. Rátesszük a babérlevelet és belenyomjuk a fokhagymát. A hagymát apróra vágjuk és beletesszük az ételbe. Ráöntjük az olajat, belefacsarjuk a citromot és megszórjuk curryvel, borssal, paprikával és sóval.
Fölrakjuk a tűzre, s miközben melegszik, óvatosan kavargatjuk. Ha fölforrt a víz, behabarjuk a liszttel, majd 5-10 percen át lassú tűzön főzzük. Tovább ne, mert szétesik a hal.
Ha megfőtt, egy lapos tálra kiszedjük, majd megszórjuk kaporral és/vagy más zöldfűszerrel.
*: Curry helyett szójaszósszal is készíthetjük.