Joghurtos grízes sütemény

 2009.08.03. 22:15

 

A legegyszerűbb sütemény a török cukrászdákban. Gyors, olcsó, és a legnagyobb előnye (egyesek szerint hátránya) az, hogy csak úgy tocsog a cukros lében.
Sütésben még nem vagyok annyira otthon, de azért próbálkozom...

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók

1 pohár joghurt
1 pohár cukor
1,5 pohár gríz
Fél pohár liszt
1 tojás
1 tk szódabikarbóna
1 tk fahéj

3 pohár porcukor
2 pohár víz
1 kupak narancsvirágvíz vagy rózsavíz

mandula, dió, mazsola, vagy valami ilyesmi a díszítéshez
kókuszreszelék

 

Elkészítés

A joghurtot egy tálban összekeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojást, és robotgéppel csomómentesre dolgozzuk. Hozzáadjuk a grízt, és a liszttel elkavart szódabikarbónát és fahéjat. Jól összekeverjük, és egy közepes méretű, kivajazott tepsibe öntjük (a képen kicsit magasra sikerült, szerintem kétujjnyinál ne legyen vastagabb). 160 fokos, előmelegített sütőben addig sütjük, míg meg nem pirul a teteje (20-30 perc).
A sütés vége felé egy kis lábasban ráöntjük a vizet a porcukorra, és kavargatva jó melegre hevítjük (nem forróra!). Ha van, tehetünk bele egy kupaknyi rózsa- vagy narancsvirágvizet is.
Ha kivettük a tésztát a sütőből, gyorsan ráhelyezzük a díszítésre szánt magokat vagy mazsolát, majd azon melegében leöntjük a cukros lével. Ha szép lassan, egyenletesen elosztva öntjük, be fogja inni a tészta az egészet. Ezután megszórjuk kókuszreszelékkel, és hagyjuk hűlni. Ha már langyos, föl lehet vágni és óvatosan egy tálcára helyezni a szeleteket.

 

Címkék: sütemények

A bejegyzés trackback címe:

https://torokkonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr151286965

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása