Török konyha - Utolsó kommentek
blfr7@https://blog.hu
©2024 blog.hu
https://torokkonyha.blog.hu/2009/01/30/fokhagymas_joghurtos_tokany/full_commentlist/1#c14806627
Válasz erre: Fokhagymás joghurtos kebab
2011-10-28T04:35:55+02:00
2011-10-28T04:35:55+02:00
Seafalcon
http://blog.hu/user/350952
Hát ez nagyon finomnak tűnik, de vannak bizonyos megoldhatatlan akadályok, mint például a borjúhátszín.
https://torokkonyha.blog.hu/2009/08/07/borek_1/full_commentlist/1#c14806624
Válasz erre: Börek
2011-10-28T04:32:34+02:00
2011-10-28T04:32:34+02:00
Seafalcon
http://blog.hu/user/350952
Mint minden szegény ember étele, ez is egyszerű és emellett finom lehet. Felveszem a recepttáramba!
https://torokkonyha.blog.hu/2009/08/01/zoldseges_gombas_aprohus/full_commentlist/1#c14806622
Válasz erre: Zöldséges gombás apróhús
2011-10-28T04:31:01+02:00
2011-10-28T04:31:01+02:00
Seafalcon
http://blog.hu/user/350952
Tepsit írsz, de ez mintha római tál lenne. Abban ízre is más lesz...
https://torokkonyha.blog.hu/2009/02/07/spenotos_tojastorta/full_commentlist/1#c14350500
Válasz erre: Spenóttorta
2011-09-03T09:51:04+02:00
2011-09-03T09:51:04+02:00
gorkem9170
http://blog.hu/user/646347
Köszönöm kedvességeteket!
https://torokkonyha.blog.hu/2009/09/25/baklava_2/full_commentlist/1#c7271841
Válasz erre: Baklava
2009-10-05T14:59:50+02:00
2009-10-05T14:59:50+02:00
borzash
http://blog.hu/user/15982
én héjatlannal csináltam, de nem hinném, hogy elrontja egy kis héj.
https://torokkonyha.blog.hu/2009/09/25/baklava_2/full_commentlist/1#c7268182
Válasz erre: Baklava
2009-10-05T09:13:51+02:00
2009-10-05T09:13:51+02:00
Yusuf bey
http://blog.hu/user/221095
No, ezt mindenképpen kipróbálom. Héjas vagy héjatlan mandulával jobb? (a belső hártyára gondolok, nem a kemény héjra)
https://torokkonyha.blog.hu/2009/09/25/baklava_2/full_commentlist/1#c7266542
Válasz erre: Baklava
2009-10-04T22:06:09+02:00
2009-10-04T22:06:09+02:00
borzash
http://blog.hu/user/15982
<a href="http://torokkonyha.blog.hu/2009/09/25/baklava_2?fullcommentlist=1#c7264053" class="reply_nick_221095" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 7264053 );">@Yusuf bey</a>: nemtom hány rétegből, találomra :D<br />
<br />
a filló görög, igen, azt hittem törökül is így van, valamiért. a görögök eléggé lenyúlták a török konyha édes szekcióját, talán azért hittem.<br />
<br />
ettem pisztáciást, de továbbra is a mandulás mellett török lándzsát, szerintem az a legfinomabb!
https://torokkonyha.blog.hu/2009/09/25/baklava_2/full_commentlist/1#c7264053
Válasz erre: Baklava
2009-10-04T17:26:18+02:00
2009-10-04T17:26:18+02:00
Yusuf bey
http://blog.hu/user/221095
Köszönöm az ötleteket! Amint megfelelő koréhoz/yufkához jutok, ki is próbálom. (A fillo görögül van?)<br />
<br />
A pesti és környéki látogatóim nevében köszönöm a szír bolt ajánlását. Sajnos én nem tudom látogatni, mert csak nagyon ritkán járok Pesten.<br />
<br />
Pisztáciás baklavával volt már dolgod? Szerintem egyértelműen az a legjobb.<br />
<br />
A burmát (vagyis a föltekert verziót) nagyon szeretem, de még nem csimáltam. Hány rétegből készíted a fölcsavart rudakat?
https://torokkonyha.blog.hu/2009/09/25/baklava_2/full_commentlist/1#c7256143
Válasz erre: Baklava
2009-10-03T10:59:19+02:00
2009-10-03T10:59:19+02:00
borzash
http://blog.hu/user/15982
Hi!<br />
<br />
Tökéletesen megfelelő fillótésztát kaphatsz a célra pl. a Karinthy utcai szír csemegeboltban, azt ajánlom.<br />
<br />
A szirupot forrón szokás ráönteni a hideg sütire, vagy a forró sütire a hideg szirupot. Én úgy tudom, legalábbis. Egyébként én hidegen szeretem a legjobban (mármint enni).<br />
<br />
A forma egy másik kérdés, szerintem a legtutibb a baklavatekercs, praktikusabb, és tetszetősebb is a rétegzett lapoknál. Próbáld ki egyszer! Lehet úgy, hogy a töltelékkel rétegzett, vajjal kent fillót feltekered, és felszeleteled, majd a szeleteket fekteted a tepsibe, vagy lehet úgy is, hogy eleve kicsi adagokat hengergetsz. A forró vajas utólag leöntős módit nem ismertem, én a tésztalapokat egyenként kenem meg a vajjal.<br />
<br />
Továbbá szerintem dióval a legkevésbé finom, mogyoróval, vagy méginkább mandulával ezerszer jobb.<br />
<br />
Igaz, ezek görögországi tapasztalatok :)
https://torokkonyha.blog.hu/2009/01/30/fokhagymas_joghurtos_tokany/full_commentlist/1#c6862684
Válasz erre: Fokhagymás joghurtos kebab
2009-08-25T06:26:06+02:00
2009-08-25T06:26:06+02:00
Yusuf bey
http://blog.hu/user/221095
<a href="http://torokkonyha.blog.hu/2009/01/30/fokhagymas_joghurtos_tokany?fullcommentlist=1#c6858170" class="reply_nick_316860" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 6858170 );">@galadriel1</a>: Jó étvágyat hozzá, és várok minden ötletet, véleményt.
https://torokkonyha.blog.hu/2009/01/30/fokhagymas_joghurtos_tokany/full_commentlist/1#c6858170
Válasz erre: Fokhagymás joghurtos kebab
2009-08-24T16:11:40+02:00
2009-08-24T16:11:40+02:00
galadriel1
http://blog.hu/user/316860
Ez az egyik legjobb kaja, amit ettem és a recept alapján készítettem! Azt hiszem fentről lefele haladva fogom elkészíteni a többit is. :D
https://torokkonyha.blog.hu/2009/08/07/borek_1/full_commentlist/1#c6763868
Válasz erre: Börek
2009-08-12T22:19:19+02:00
2009-08-12T22:19:19+02:00
Yusuf bey
http://blog.hu/user/221095
<a href="http://torokkonyha.blog.hu/2009/08/07/borek_1?fullcommentlist=1#c6761797" class="reply_nick_36994" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 6761797 );">@lorien</a>: Voltam bizony, és makedóniai bosnyák barátunktól vettem az anyagot a Kelebijski puton.<br />
Az alap, nagyüzemi verzió a tepsi. Ez persze lehet kerek is. Ha meg kis kerekeket akarsz, akkor indulj ki a "más formák" pont alatt szereplő "kis táskák" verzióból.<br />
Egyébként Nyá.
https://torokkonyha.blog.hu/2009/08/07/borek_1/full_commentlist/1#c6761797
Válasz erre: Börek
2009-08-12T18:13:12+02:00
2009-08-12T18:13:12+02:00
lorien
http://blog.hu/user/36994
Megint voltál Szabadkán, vagy ez a Kaiser's-ben lőtt tésztából van?<br />
Amúgy nekem nagyon furcsa tepsiben, a börek kör alakú, eddig mindig csak ilyen formában találkoztam vele :)
https://torokkonyha.blog.hu/2009/08/01/zoldseges_gombas_aprohus/full_commentlist/1#c6761760
Válasz erre: Zöldséges gombás apróhús
2009-08-12T18:08:03+02:00
2009-08-12T18:08:03+02:00
lorien
http://blog.hu/user/36994
És ezért a förmedvényért ölik a zemberek egymást a boltban, ha akciózzák...
https://torokkonyha.blog.hu/2009/03/09/csirkebecsinaltleves/full_commentlist/1#c5202006
Válasz erre: Csirkebecsináltleves
2009-03-15T08:56:20+01:00
2009-03-15T08:56:20+01:00
lorien
http://blog.hu/user/36994
Gyöngytyúkkakas? :) Fazékba vele! :)
https://torokkonyha.blog.hu/2009/02/07/spenotos_tojastorta/full_commentlist/1#c4995054
Válasz erre: Spenóttorta
2009-02-25T10:06:30+01:00
2009-02-25T10:06:30+01:00
Yusuf bey
http://blog.hu/user/221095
<a href="http://torokkonyha.blog.hu/2009/02/07/spenotos_tojastorta?fullcommentlist=1#c4984418" class="reply_nick_125134" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 4984418 );">@gbsz</a>: Köszönöm kedvességeteket!
https://torokkonyha.blog.hu/2009/02/07/spenotos_tojastorta/full_commentlist/1#c4984418
Válasz erre: Spenóttorta
2009-02-24T12:39:03+01:00
2009-02-24T12:39:03+01:00
gbsz
http://blog.hu/user/125134
Én is kilinkeltelek a naaagy, közös oldalra:-)<br />
Ezentúl a gasztro.blog.hu-n is olvasható vagy, már ha nem bánod:..:-)))
https://torokkonyha.blog.hu/2009/02/07/spenotos_tojastorta/full_commentlist/1#c4983109
Válasz erre: Spenóttorta
2009-02-24T11:20:09+01:00
2009-02-24T11:20:09+01:00
lorien
http://blog.hu/user/36994
Szépen alakul a blog! Ki is linkeltelek :)