Currys gyökérleves

 2009.01.25. 19:15

Körili Şalgam Çorbası

Hozzávalók
Fél kg kicsi gyökér

3 dkg vaj
1 kicsi hagyma
2 kk curry
6 dl csirkehúslé
1 kk cukor
Fél citrom leve
Őrölt feketebors
1.5 dl tejföl
1 ek apróra vágott petrezselyem

Elkészítés
A gyökeret forró sós vízben 3 percig főzzük, majd leszűrjük. A hagymát apróra vágjuk, és a gyökérrel együtt befödve, néha megkavarva 5 percig nagy lángon pároljuk vajban. Hozzáadjuk a curryt, húslét, cukrot, citromlét, sót és borsot, majd befödve nagy lángon a gyökér megpuhulásáig, 10 percig főzzük. Ezután a gyökeret kivesszük és leszűrjük, összeturmixoljuk, majd az így kapott pürét visszaöntjük a levesbe. Tálalás együtt átforraljuk. Tejföllel tálaljuk, petrezselyemel díszítve.

Megjegyzés: curryből ízlés szerint lehet a másfél-kétszeresét is használni.

Címkék: levesek levesek hús nélkül

A bejegyzés trackback címe:

https://torokkonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr38901829

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.