Gombaleves

 2009.01.25. 19:35

 

Mantar Çorbası (2 Kişilik) tarif tarifi

Hozzávalók
1 hagyma
1 csokor petrezselyem
15 dkg gomba
2 pohár húslé

Étolaj

Őrölt bors

Elkészítés
A hagymát megpucoljuk, kettévágjuk, a petrezselyem szárait levágjuk, a gombát megpucoljuk, a lábait leszedjük, a gombafejeket vékony szeletekre vágjuk. A hagymát egy nagy lábasban olajban kicsit megpirítjuk, belerakjuk a petrezselymet és gombalábakat, ráöntjük a húslét, majd forrás után lefödve még fél órán át főzzük. Ezután szűrőn áttörjük, hozzáadjuk a gombafej szeleteket, megsózzuk és -borsozzuk, még 5 percig főzzük, majd petrezselyemmel diszítve tálaljuk.

 
 

Címkék: gomba gombaleves levesek levesek hús nélkül

A bejegyzés trackback címe:

https://torokkonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr12901873

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.