Joghurtos petrezselyemleves

 2009.01.25. 19:06

Şehriyeli Yoğurtlu Pazı Çorbası (5 Kişilik) tarif tarifi
Hozzávalók
5 pohár víz vagy húslé
2 ek cérnametélt
1 pohár joghurt
Fél kávéscsésze liszt
1 tojás
8-10 szál petrezselyem
1 ek vaj
1 kk őrölt pirospaprika
3 gerezd fokhagyma

Elkészítés
2 pohár vízet/húslét fölforralunk, beleszórjuk a tésztát, megfőzzük, majd levesszük a tűzről és félretesszük. A lisztet a tojással alaposan elkeverjük, majd sorban hozzákeverjük a joghurtot és a maradék vizet/húslét, és mindezt hozzáöntjük a tésztához. Ezután beleszórjuk az apróra vágott petrezselymet és az áttört fokhagymát, és nagy lángon, folyton kavargatva tovább főzzük. A végén megsózzuk, még 1 percig főzzük, majd levesszük a tűzről. Tálaláskor vajban pirított pirospaprikával díszítjük.

Megjegyzés: Joghurtos leveseket csak az utolsó pillanatban szabad megsózni!
 

Címkék: levesek levesek hús nélkül

A bejegyzés trackback címe:

https://torokkonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr84901810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.