Savanyú póréhagymaleves

 2009.01.25. 18:39

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók
1 póréhagyma
3 szál méteresbab
1 répa
1 krumpli
1 zeller
2 tojás sárgája
1,5 csésze joghurt

Víz
1,5 ek liszt
Fél citrom leve

3 ek vaj és 1 kk őrölt pirospaprika
vagy 
1 ek pulbiber

Elkészítés
A hagymát, pórét, répát, krumplit, babot és zellert apróra vágjuk. A babot 10 percig főzzük, majd többi zöldséget is belerakjuk, és tovább főzzük. A joghurtot, lisztet és tojássárgát összekeverjük, a levesből két kanál lét hozzáöntünk, elkeverjük, majd a forrásban lévő levesbe beleöntjük. Hozzáadjuk a citromlét, és még 5 percig főzzük. Tálaláskor pulbiberrel vagy vajban pirított pirospaprikával díszítjük.

Címkék: póréhagyma levesek hagymaleves levesek hús nélkül

A bejegyzés trackback címe:

https://torokkonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr31901754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.