Vöröslencseleves

 2009.01.25. 17:12
Mercimek Çorbası (4 Kişilik) tarif tarifi

Hozzávalók
20 dkg vöröslencse
Fél hagyma, apróra vágva
1 babérlevél
5 pohár víz
4 ek vaj
1 ek liszt
1 citrom, személyenként gerezdekre vágva
Egész feketebors
Őrölt pirospaprika

Elkészítés
A lencsét megmossuk, beletesszük egy fazékba. Hozzáadjuk a hagymát, babért és borsot, ráöntünk 4 pohár vizet, jól megfőzzük, majd áttörjük. A vaj felében lisztet pirítunk, 1 pohár vízzel fölengedjük, az áttört lencsét ehhez hozzáöntjük, és megsózzuk. Tálaláskor a maradék vajban pirított pirospaprikával - esetleg pirított kenyérkockákkal - díszítjük. Személyenként egy-egy kis darab, belefacsarható citrommal tálaljuk.

Címkék: vöröslencse levesek levesek hús nélkül lencseleves mercimek

A bejegyzés trackback címe:

https://torokkonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr5901498

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.