Lóbabpástétom

 2009.01.26. 09:59

Fava (6 Kişilik) tarif tarifi

 

Hozzávalók
25 dkg lóbab*
1 kicsi répa
2 gerezd fokhagyma
1 kicsi hagyma
1 kávéscsésza olivaolaj
Fél csokor kapor
1 citrom leve

Elkészítés
A tisztított lóbabot, apróra vágott répát, hagymát és áttört fokhagymát fazékba tesszük, két ujjnyival a szintjük fölé vizet öntünk rá, felforraljuk, leszedjük az első habot, beleöntjük az olajat, és kis lángon puhára főzzük. Ezután pürévé kavarjuk, megszórjuk kaporral, széles tálba öntjük. Ha kihűlt, négy- vagy háromszögekre vágjuk, a tetejére citromlét és olajat öntünk, kaporral díszítjük.

*: Arab, török boltokban konzerv formájában kapható.

Címkék: előételek foul fava pástétomok lóbabpástétom

A bejegyzés trackback címe:

https://torokkonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr16902908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.