Sajtos rakott káposzta

 2009.01.26. 10:07

Fırında Peynirli Lahana (6 Kişilik) tarif tarifi

Hozzávalók
1 közepes káposzta
2 hagyma
2 ek vaj
20 dkg darálthús
1 pohár víz
1 ek paradicsomszósz
4 tojás
1 pohár tej
1.5 pohár reszeltsajt
1 kk őrölt pirospaprika

Elkészítés
A káposztaleveleket leszedjük, külön-külön megmossuk, leszűrjük, ujjnyi vastagságú csíkokra vágjuk. A hagymát karikára vágjuk, vajban megpirítjuk, beleöntjük a darálthúst, kicsit főzzük, beleöntjük a vizet, összekeverjük, tovább főzzük, ha kezd sűrűsödni beleszórjuk a pirospaprikát, levesszük a tűzről, belekavarjuk a kis vízzel hígitott paradicsomszószt.
Kiolajozunk egy tepsit, beleszórjuk a káposztát, ráterítjük a húsmasszát, majd 150 fokos előmelegített sütőben a káposzta megpuhulásáig sütjük.
A tojást a tejjel jól összekeverjük, ráöntjük a sütőből kivett káposztára, reszeltsajttal befödjük, és 150 fokon még 30 percig sütjük. Melegen, nagy kockákra fölvágva tálaljuk.

Címkék: káposzta darálthús rakott ételek

A bejegyzés trackback címe:

https://torokkonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr64902930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.