Sült apró káposzta

 2009.01.26. 08:52

Lahana Ograten tarif tarifi

Hozzávalók
Fél kg káposzta
1 pohár reszelt sajt
2 ek vaj
2 ek liszt
2 pohár tej
2 tojás

Őrölt feketebors

Elkészítés
A káposztát apróra vágjuk, megmossuk, saját levében megpároljuk, majd leszűrjük. Vajas lisztes fehér rántást készítünk, hideg tejjel fölengedjük, sűrűsödésig főzzük, majd levesszük a tűzről. Ha már langyosra hűlt, belekeverjük a sajt felét és a tojást, és megsózzuk, -borsozzuk.
A káposztát tűzálló tálba terítjük, ráöntjük a tojásos szószt, és a maradék sajttal megszórjuk. Melegen tálal - köretként sülthúshoz, vagy magában kenyérrel.

Címkék: káposzta zöldséges ételek

A bejegyzés trackback címe:

https://torokkonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr93902787

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.