Fokhagymás joghurtos kebab

 2009.01.30. 23:02
Çökertme (4 Kişilik) tarif tarifi

Hozzávalók
40 dkg borjúhátszín
8 közepes krumpli
Étolaj
2 kk őrölt feketebors
2 kk őrölt kömény
2 kk őrölt pirospaprika
4 dl joghurt
6 gerezd fokhagyma
10 dkg vaj

1 retek
1 paradicsom
2 kicsi zöldpaprika

Elkészítés
A fokhagymát áttörjük, összekavarjuk a joghurttal. A krumplit meghámozzuk, megmossuk és megszárítjuk, majd lereszeljük, forró olajban megsütjük, utána szedőkanállal kiszedjük, széles lapos tálba rakjuk, a fokhagymás joghurtot rákenjük.
Egy lábasban vajat olvasztunk, megsózzuk, majd meleg helyre tesszük. A húst faszenes sütőben megsütjük, majd tokányra vágjuk, és a vajban a fűszerekkel együtt 8-10 percig sütjük. Ezután a húst joghurtos szószra tesszük. Retekkel, zöldpaprikával és paradicsommal díszítve, melegen tálaljuk.
 

Címkék: borjú kebabok cökertme

A bejegyzés trackback címe:

https://torokkonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr100913399

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

galadriel1 2009.08.24. 16:11:40

Ez az egyik legjobb kaja, amit ettem és a recept alapján készítettem! Azt hiszem fentről lefele haladva fogom elkészíteni a többit is. :D

Yusuf bey 2009.08.25. 06:26:06

@galadriel1: Jó étvágyat hozzá, és várok minden ötletet, véleményt.

Seafalcon · http://szekelyistvan.hu 2011.10.28. 04:35:55

Hát ez nagyon finomnak tűnik, de vannak bizonyos megoldhatatlan akadályok, mint például a borjúhátszín.