Halpaprikás török módra

 2009.08.01. 09:23

Könnyű, pikáns nyári ebéd. Krumplipürével kitűnő, de rizzsel, sőt nokedlival is jó lehet.

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók

70 dkg fehér húsú tengeri vagy édesvizi hal
1,5 pohár paradicsomlé
1 pohár víz
2 babérlevél
2 gerezd fokhagyma
1 vöröshagyma
3 tk étolaj
1 ek liszt
1 tk őrölt feketebors
1 tk őrölt pirospaprika
1 gerezd citrom
1 ek curry*


Elkészítés

A halat szeletekre vágjuk, kevés sóval bedörzsöljük, széles lábasba helyezzük, majd ráöntjük a paradicsomlét és a vizet. Rátesszük a babérlevelet és belenyomjuk a fokhagymát. A hagymát apróra vágjuk és beletesszük az ételbe. Ráöntjük az olajat, belefacsarjuk a citromot és megszórjuk curryvel, borssal, paprikával és sóval.
Fölrakjuk a tűzre, s miközben melegszik, óvatosan kavargatjuk. Ha fölforrt a víz, behabarjuk a liszttel, majd 5-10 percen át lassú tűzön főzzük. Tovább ne, mert szétesik a hal.
Ha megfőtt, egy lapos tálra kiszedjük, majd megszórjuk kaporral és/vagy más zöldfűszerrel.

*: Curry helyett szójaszósszal is készíthetjük.

Címkék: halak

A bejegyzés trackback címe:

https://torokkonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr981280997

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.