Szardíniás rizs

 2009.02.07. 11:56

Ezt a receptet már régóta őrizgetem, s most friss szardíniához jutván végre rászántam magam. Nagyon finom együtt, de az áfonyás-paradicsomos rizs magában, vagy valami máshoz köretként is fejedelmi éteknek bizonyult.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók

Fél kg rizs
80 dkg szardínia
15 dkg vaj
1 csésze áfonya (aszalva is jó)
1 csésze fenyőmag
1 hagyma
3 közepes paradicsom
3 pohár víz/húslé
Só, bors, szegfűbors, petrezselyem, kapor, menta
 

Elkészítés 

Langyos vízben egy órán át áztatjuk a rizst, majd 2-3-szor átmossuk és leszűrjük. Áztatás közben leforrázzuk, majd meghámozzuk a paradicsomot. A paradicsomot és a hagymát kis kockákra vágjuk, az áfonyát meleg vízbe áztatjuk, majd leszűrjük.
A hagymát megpirítjuk a vajban, hozzáadjuk a fenyőmagot, majd egy kis pirítás után az áfonyát és a rizst is beleöntjük, és tovább pirítjuk.
Hozzáöntjük a vizet, a paradicsomot, a sót és a fűszereket, majd pár perc alatt összeforraljuk. Levesszük a tűzről, és letakarva pihentetjük. (Ha friss zöldfűszereket használunk, akkor - apróra vágva - csak most kavarjuk bele a rizsbe.)
A hal felét kivajazott tepsibe tesszük, rárakjuk a rizst, majd elhelyezzük a maradék halat a tetején. 160 fokon a hal megpirulásáig sütjük, majd az egészet átborítjuk egy másik (a könnyűség kedvéért kicsit nagyobb) tepsibe, és a másik oldalát is pirulásig sütjük. Melegen tálaljuk.

Címkék: halak rizs piláf

A bejegyzés trackback címe:

https://torokkonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr50928189

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása