![]() |
Hozzávalók
1 kg spenót
1 hagyma
2 tojás
2 pohár túró
Fél pohár tej
5 kanál zsemlemorzsa
Fél pohár tej
Só
Őrölt feketebors
Elkészítés
A spenótot nagy darabokra vágjuk. A hagymát apróra vágjuk, serpenyőben kicsit pirítjuk, majd belerakjuk a spenótot, megsózzuk, és közepes lángon kavargatva összefőzzük. Fokhagymát NEM teszünk bele. Levesszük a tűzről, és hűlni hagyjuk.
A túrót tejjel elkavarjuk, majd beletesszük a fölvert tojást, spenótot, sót és borsot, és jól összekeverjük. 24 cm átmérőjű, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, a tetejére zsemlemorzsát szórunk. 180 fokra előmelegített sütőben 1 órán át sütjük. 10 perc pihentetés után fölvágjuk és tálaljuk.