Balkáni halleves

 2009.09.05. 11:56

Áldott Ramazant kívánok mindenkinek, aki böjtöl. Ilyenkor este a legjobb valamilyen savanykás, joghurtos, hüvelyesből készült levest enni (lencse, csicseriborsó leginkább), kevés hússal vagy anélkül. De kitűnő alternatíva az alábbi leves is, mely nem is olyan messze tőlünk étteremben is megkóstolható, riblja corba vagy riblja juha néven (előtte győződjünk meg róla, hogy nem magyaros, paprikás halászlét akarnak-e adni, mert azt is ismerik).

 

Hozzávalók

1 kg fehér húsú hal (legjobban jár, aki sziklahalat tesz bele - iskorpit, skarpina vagy Drachenfish külföldiül - hazai körülmények között az amúrt ajánlom)
15 dkg rizs
Fél dl olivaolaj
20 dkg répa
1 zeller
2 gyökér
1 kis hagyma
2 gerezd fokhagyma
2 babérlevél
só, őrölt bors

 

Elkészítés

Fölvágjuk és megpirítjuk a hagymát, megtisztítjuk a halat és a zöldségeket. A halat, a hagymát, a zöldségeket, a borsot és a babérlevelet egy nagy fazékba tesszük, bő vízzel felöntjük, fölforraljuk, hozzáadjuk az olajat, és kis lángon még fél órán át főzzük. Ha már a hal húsa leválik a gerincéről, leszűrjük a levest, a tiszta lét megsózzuk, beleszórjuk a rizst és puhára főzzük. Közben leszedjük a hal húsát, és a végén visszarakjuk a haldarabkákat meg a zöldségeket, és tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokkonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr471361678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása