Mandulás mazsolás rizskása

 2009.02.07. 11:19

Bademli ve Üzümlü Pilav tarif tarifi

Hozzávalók
40 dkg rizs
10 dkg vaj
5 dkg mandula
5 dkg mazsola
1 kk só
2 pohár húslé

Elkészítés
A rizst közepes lábasban, melegen ráöntött sós vízben (1 kiskanál sót teszünk bele) 2 órán át áztatjuk, majd leszűrjük. A mandulát kicsi lábasba tesszük, és annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi. Közepes lángon néhány percig forraljuk, majd leszűrjük, hideg vízzel lehűtjük, majd megpucoljuk. A mazsolát megmossuk, és annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi. A mandulát kicsi serpenyőben a vaj ötödében sűrűn kavargatva pár percig pirítjuk, majd leveszzük a tűzről. A húslét átforraljuk, és félretesszük.
A maradék vajat közepes lábasban fölolvasztjuk, majd leszűrjük a mandulát, és az utána maradt vajat is hozzáöntjük. A forró vajba beleöntjük a rizst, és sűrűn kevergetve 8-10 percig főzzük. Beleöntjük a maradék sót és a húslét, és 2-3 percen át forraljuk, közben néha megkavarjuk. Ezután lefödve, takaréklángon 10 percen át főzzük. Ezalatt leszűrjük a mazsolát. A 10 perc leteltével beleöntjük a rizsbe a mazsolát és a mandulát. Összekavarjuk, majd lefödve még 8-10 percig főzük. Ha elfőtt a leve, elzárjuk a tüzet és egy tiszta kendővel letakarjuk. Erre visszatesszük a lábas födelét, és 15-20 percen át így pihentetjük, majd tálaljuk.

Címkék: mandula rizs piláf

A bejegyzés trackback címe:

https://torokkonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr78928117

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása