Paradicsomos birkamáj

 2009.02.07. 17:57
Kuzu Ciğeri Domates Soslu (4 Kişilik) tarif tarifi

Hozzávalók
Fél kg apróra vágott birkamáj
Negyed pohár sós, borsos liszt
1 ek vaj
2 ek olívaolaj
1 ek apróra vágott petrezselyem

Szósz:
2 ek olívaolaj
1 nagy hagyma apróra vágva
2 gerezd fokhagyma áttörve
13 dkg apróra vágott gomba
20 dkg hámozott, apróra vágott paradicsom
3/4 dl paradicsomszósz
1 kk só
1 kk cukor
1 babérlevél

Elkészítés
A szószhoz közepes fazékban olajban 5-6 percig pirítjuk a hagymát és a fokhagymát, majd beletesszük a gombát és a paradicsomot, és kavargatva még 2 percen át pároljuk. Ezután hozzáadjuk a paradicsomszószt, sót, cukrot és babérlevelet, és kavargatva fél órán át főzzük. (Ha túl sűrű a szósz, pár kanál vízzel hígíthatjuk.)
Miközben fő a szósz, a májat beleforgatjuk a lisztbe, majd 6 percig pirítjuk a vajjal összekevert olajban. Ezután lyukas kanállal kivesszük, és egy fölmelegített tálba rakjuk. Az elkészült májat petrezselyemmel megszórjuk, és melegen tartjuk.
A szószt levesszük a tűzről, kivesszük belőle a babérlevelet, és ráöntjük a májra. Krumplipürével és méteresbabbal tálaljuk.

Címkék: birka máj

A bejegyzés trackback címe:

https://torokkonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr55928759

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása