![]() |
Hozzávalók
Fél kg birkahús kockára vágva
2 hagyma
4 gerezd fokhagyma
2 paradicsom
3 kicsi zöld csípőspaprika
2/3 pohár tej
5 ek liszt
1 tojás
Só
Egész feketebors
Kakukkfű
4 szelet sajt
Paradicsomszósz vagy ketchup
Elkészítés
A húst a hagymával, fokhagymával, paradicsommal, borssal együtt sós vízben megfőzzük. A vége felé kakukkfüvet is szórunk bele, majd a főtt húst leszűrjük, másik tálba tesszük.
A lisztet, tojást és tejet csomómentesen elkavarjuk, serpenyőben négy szelet palacsintát sütünk, majd négy tányérra rátesszük őket.
A húst négyfelé osszuk, elhelyezzük a palacsintákon. A palacsinta széleit fölhajtva betakarjuk a húst. Tányérjukat fölfordítva a palacsintákat fejjel lefelé egymás mellé rakjuk egy tepsibe. A palacsinták tetejére egy-egy szelet sajtot teszünk, majd ezt paradicsomszósszal vagy ketchuppal vékonyan megkenjük. 150 fokos sütőben a sajt megolvadásáig sütjük.