Hozzávalók
6 tojás
1 pohár tej
Másfél kávéscsésze vaj
1 ek liszt
2 ek tejföl
2 hagyma
Só
Őrölt feketebors
Őrölt szerecsendió
Elkészítés
A tojást keményre főzzük. 2 kanál vajban lisztet pirítunk, lassan kavargatva hozzáöntjük a tejet, majd tovább kavargatva 10 perc főzéssel csomómentes mártást készítünk. Mielőtt levesszük a tűzről, hozzáadjuk a sót, a borsot és a szerecsendiót. A tojást és a hagymát megpucoljuk, karikára vágjuk. A hagymát a maradék vajban megpirítjuk, ráöntjük a tejes mártást, majd belekavarjuk a tojásszeleteket. A tojásszeleteket kivesszük, és egy kiolajozott tepsibe helyezzük. Ráöntjük a maradék szószt, és előmelegített sütőben 180 fokon 10 percig sütjük.