Hozzávalók
5 pohár víz vagy húslé
2 ek cérnametélt
1 pohár joghurt
Fél kávéscsésze liszt
1 tojás
8-10 szál petrezselyem
1 ek vaj
1 kk őrölt pirospaprika
3 gerezd fokhagyma
Elkészítés
2 pohár vízet/húslét fölforralunk, beleszórjuk a tésztát, megfőzzük, majd levesszük a tűzről és félretesszük. A lisztet a tojással alaposan elkeverjük, majd sorban hozzákeverjük a joghurtot és a maradék vizet/húslét, és mindezt hozzáöntjük a tésztához. Ezután beleszórjuk az apróra vágott petrezselymet és az áttört fokhagymát, és nagy lángon, folyton kavargatva tovább főzzük. A végén megsózzuk, még 1 percig főzzük, majd levesszük a tűzről. Tálaláskor vajban pirított pirospaprikával díszítjük.
Megjegyzés: Joghurtos leveseket csak az utolsó pillanatban szabad megsózni!