Zöldséges gombás apróhús

 2009.08.01. 11:06
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók 
25 dkg apróra vágott hús (birka, borjú vagy csirke)
1 szem paradicsom
1 fej vöröshagyma
2 db paprika
15 szem gomba
1 pohár borsó
1 db cukkini

Étolaj
1,5 pohár száraztészta (összetört lebbencs vagy kagyló)
1,5 pohár reszelt sajt


Elkészítés 

A paradicsomot és a hagymát apróra vágjuk, és a hússal együtt kis lángon 20 percen át főzzük. A paprikát és a cukkinit kockára vágjuk, a gombákat kettévágjuk. A paprikát, a cukkinit, a gombát és a borsót hozzáadjuk a húshoz, majd megsózzuk. A tésztát olajos, sós vízben kifőzzük és leszűrjük, majd egy tepsi aljára helyezzük. A tésztára rárakjuk a zöldségekkel megpárolt húst, a tetejére pedig rászórjuk a sajtot. 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Melegen tálaljuk.

Megjegyzés: Óva intek mindenkit a Tolle trappista sajt használatától. Amint a képen is látható, hiába sütjük nem barnul meg rendesen. Ráadásul reszelt állapotban szórhatatlan, összeragad. Teljesen úgy viselkedik mintha növényi zsírból tákolt pótszer lenne - bár a csomagolásán csak tej, só, oltóanyagok és két mérgező vegyszer (akarom mondani engedélyezett élelmiszeripari adalék) van föltüntetve. Ilyen húsos ételekhez amúgy szerintem a fehér házi sajtok, gomolyák a legmegfelelőbbek.

Címkék: csirke birka gomba borjú borsó kebabok yörük kebabi

A bejegyzés trackback címe:

https://torokkonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr321281159

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lorien · http://lorien.blog.hu 2009.08.12. 18:08:03

És ezért a förmedvényért ölik a zemberek egymást a boltban, ha akciózzák...

Seafalcon · http://szekelyistvan.hu 2011.10.28. 04:31:01

Tepsit írsz, de ez mintha római tál lenne. Abban ízre is más lesz...
süti beállítások módosítása