Káposztaleves

 2009.01.25. 19:32

Lahana Çorbası (5 Kişilik) tarif tarifi

Hozzávalók
1 kg káposzta
1 ek vaj
1 hagyma
20 dkg póréhagyma
1 répa
1/4 pohár liszt
2 db szegfűszeg
2 ek tejföl
2 ek reszelt sajt

Ízlés szerint kapor

Hozzávalók
A káposzta leveleit szétszedjük, egyenként megmossuk, ujjnyi vastag kockákra vágjuk, majd rövid ideig főzzük. A hagymát és pórét apróra vágjuk, vajban megpirítjuk (a pórét kicsit később hozzáadva), majd belerakjuk a reszelt répát és káposztát. A tetejére lisztet szórunk, majd ráöntünk annyi vizet, amennyi ellepi. Beletesszük a szegfűszeget, majd 45 percig főzzük. A vége felé megsózzuk és -tejfölözzük, majd levesszük a tűzről, csészékbe öntjük, és reszelt sajttal - esetleg egy kis kaporral is - megszórjuk.

Címkék: káposzta póréhagyma levesek káposztaleves levesek hús nélkül

A bejegyzés trackback címe:

https://torokkonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr88901862

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása