Joghurtos spenót

 2009.01.26. 08:57

Borani (6 Kişilik) tarif tarifi

Hozzávalók
1 kg spenót
1 kávéscsésze étolaj
3 ek liszt
2 kávéscsésze tej vagy víz

Joghurt
Fokhagyma
1 ek paradicsomszósz
1 ek vaj

Elkészítés
A spenótot jól megmossuk, szárait kivágjuk, forró sós vízbe tesszük, 4-5 percig főzzük, majd lyukas merőkanállal kiszedjük, a maradék vizet szűrővel kicsöpögtetjük belőle.
Olajos lisztes rántást készítünk, tejjel vagy vízzel fölengedjük és összesűrítjük. Belerakjuk a spenótot, 1 percig főzzük, majd levesszük a tűzről, a tetejére fokhagymás joghurtot öntünk. A paradicsomszószt vajjal kicsit összefőzzük, és tálalás után ebből a mártásból egy keveset az étel tetejére öntünk.

Címkék: spenót zöldséges ételek borani

A bejegyzés trackback címe:

https://torokkonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr74902797

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása