Vöröslencseleves bulgurral

 2009.02.07. 12:25

Mercimekli Bulgur Çorbası tarif tarifi

Hozzávalók
1 pohár nagyszemű bulgur
Fél pohár vöröslencse
1 hagyma
2 csípős piros paprika
10 pohár húslé
2 ek olaj
1 ek vaj
Fél ek menta
Őrölt pirospaprika

Hozzávalók
A hagymát apróra vágjuk, olajban megpirítjuk. A csípőspaprikát 5-10 percig forró vízben áztatjuk, majd meghámozzuk, apróra vágjuk, és a hagymához adjuk, kicsit kevergetjük. Beleöntjük a húslét, aztán fölforraljuk. Belerakjuk a bulgurt és a vöröslencsét, és kis lángon puhára főzzük őket. Megsózzuk, vajban pirított pirospaprikával és mentával megszórva tálaljuk.

Címkék: bulgur vöröslencse levesek levesek hús nélkül

A bejegyzés trackback címe:

https://torokkonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr1928224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása